Rezultat onorabil obținut de Dora Gaitanovici în finala Eurovision România: ”Sunt mândră de locul obținut”

Buzoianca Dora Gaitanovici a ocupat locul 6 în finala Eurovision România după ce a strâns din partea publicului 1.415 voturi. La finalul concursului, artista în vârstă de 17 de ani a ținut să le mulțumească fanilor care au votat-o. „Fără tine” este melodia compusă si interpretata de buzoiancă în spectacolul de duminică seara.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru voturile acordate și pentru dragostea pe care am simțit-o pe scenă din partea voastră! Nu visam vreodată că voi primi 1.415 voturi din partea publicului!! Sunteți extraordinari!!! Mulțumesc prietenilor care au mers cu mine pe acest drum încă de la început, buzoienilor solidari care m-au susținut sincer și tuturor românilor care au simțit că momentul meu merită votat. Sunt mândră de locul obținut și sper că v-a plăcut reprezentația mea! Vă păstrez în suflet!”, a scris Dora Gaitanovici pe Facebook.

Cu o săptămână în urmă, buzoianca Teodora Gaitanovici a fost ocupanta locului trei în semifinala de la Sighișoara, fază câștigată de ”The Humans”, trupă care avea să fie desemnată prin televot să reprezinte România la Lisabona.

După semifinală, Dora a primit aprecieri din partea tuturor membrilor juriului format din Liliana Ştefan, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Marian Ionescu şi Viorel Gavrilă, care s-au arătat uimiţi că o adolescentă de 17 ani este capabilă să îşi scrie singură versurile, să compună muzica şi orchestraţia piesei cu care a concurat.

„Fără tine” este melodia compusă si interpretata de buzoianca Dora Gaitanovici, care s-a clasat pe locul șase în finala Eurovision Romania 2018, înaintea lui Mihai Trăistariu.

Dora Gaitanovici studiază pian, saxofon, canto şi este pasionată de jazz, blues, rock, de muzică clasica dar şi de cea folclorică. Elevă la Colegiul National “Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, Dora îşi propune să urmeze cursurile Universităţii de Muzică.

Finala Selecţiei Naţionale Eurovision a avut loc duminică, 25 februarie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, iar concursul Eurovision va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai
.
România va fi reprezentată în finala de la Lisabona de bucureștenii de la ”The Humans”.

Locul 1 – The HUMANS („Goodbye”) – 3277 de voturi
Locul 2 – Alexia & Matei („Walking On Water”) – 3114 voturi
Locul 3 – Feli („Bună De Iubit”) – 2862 de voturi
Locul 4 – Jukebox feat Bella Santiago („Auzi Cum Bate”) – 1728 de voturi
Locul 5 – RAFAEL & Friends („We Are One”) – 1446 de voturi
Locul 6 – Dora Gaitanovici („Fără Tine”) – 1415 voturi
Locul 7 – MIHAI („Heaven”) – 1165 de voturi
Locul 8 – Claudia Andas („The One”) – 974 de voturi
Locul 9 – Xandra („Try”) – 686 de voturi Locul 10 – Teodora Dinu („Fly”) – 336 de voturi
Locul 11 – Echoes („Mirror”) – 325 de voturi
Locul 12 – TIRI („Deşert De Sentimente”) – 320 de voturi Locul
13 – Erminio Sinni & Tiziana Camelin („All The Love Away”) – 303 de voturi L
ocul 14 – Eduard Santha („Me Som Romales”) – 293 de voturi
Locul 15 – VYROS („La La La”) – 133 de voturi