Cum să mențineți șemineul curat și sigur

Daca va numarati printre norocosii care au parte de un semineu sau chiar soba semineu, in casa dvs., cel mai probabil ca va bucurati de el in timpul sezonului de iarna. Un semineu adauga caldura casei dvs. si creeaza o atmosfera primitoare si confortabila pentru reuniunile de familie sau pentru musafiri si prieteni.

Indiferent de activitatea pe care doriti sa o desfasurati in fata seminului: citit, boardgames cu prietenii, o ciocolata fierbinte, conversatii relaxate sau pur si simplu relaxare privind flacarile palpaitoare, va doriti un semineu care nu doar arata bine, dar care ofera si siguranta.

Pentru ca un semineu sa fie atat sigur, cat si eficient, necesita curatare si intretinere periodica. Astazi, vrem sa impartasim cu dvs. urmatoarele sfaturi de intretinere a semineelor:

· Curatati cenusa imprastiata in jurul semineului dupa fiecare utilizare. Cenusa influenteaza aspectul general si curatenia camerei in care se afla semineul si pot fi periculoase.

· Curatati cosul de fum cel putin o data pe an (este posibil sa fiti nevoiti sa il curatati mai des daca utilizati semineul in mod regulat)

· In plus fata de curatarea regulata, aspirati si curatati zona din jurul vatrei saptamanal pentru a preveni acumularea de praf si funingine.

· Cresterea creozotului (un strat negru gumat alcatuit din reziduuri de fum) este foarte periculos si responsabil pentru unele dintre cele mai devastatoare incendii rezidentiale. Arderea lemnului tratat si bine uscat ajuta la minimizarea acumularii de creozot. Este important sa inspectati anual focarul, cosul de fum si, astfel incat sa puteti semnala acumularile de creozot.

· Nu utilizati niciodata apa pentru a stinge un incendiu, decat in cazul in care nu exista alta solutie. Apa transforma cenusa intr-o pasta groasa, care este dificil de indepartat.

· Nu lasati niciodata semineul sau casa fara supraveghere daca lemnul sau carbunii nu sunt complet stinsi.In cazul altor tipuri de seminee, cum ar fi semineu pe gaz, semineu cu serpentina, biosemineu, etc., nu va veti confrunta cu mizeria lemnelor, cenusa si dezordine, intrucat acestea sunt mult mai usor de intretinut.

Cu toate acestea, lucruri cum ar fi murdaria si acumularea prafului pot bloca porturile semineului. Conexiunile si cablurile unitatii pot deveni, de asemenea, murdare in urma uzurii si functionarii normale. Lipsa de curatare si intretinere corespunzatoare poate duce la arderea ineficienta.

De asemenea, garniturile se pot uza si, eventual, permite instalarea monoxidului de carbon otravitor in casa dumneavoastra. Este recomandata o inspectie anuala, curatarea si reglarea semineului de gaz pentru a corecta si a preveni aceste probleme.

Amintiti-va ca intretinerea si curatarea adecvata a semineului si a cosului de fum inseamna mai mult decat curatenie si imbunatatirea aspectului casei dumneavoastra. Aceste sarcini importante va vor ajuta sa va asigurati siguranta familiei, a animalelor de companie si a prietenilor pe tot parcursul anului.

Daca in urma achizitionarii unui semineu Bistrita, aveti nevoie de ajutor si consultanta, echipa PEFOC.ro si colaboratorii stau la dispozitia dumneavoastra cu servicii de livrare, montare si personalizare a semineului dorit.