Cum îndeamnă un preot buzoian la citit: a înființat o minibibliotecă la poarta bisericii

“Cititul nu îngrașă! Hoții nu citesc, cititorii nu fură!”, acestea mesaje se găsesc pe gardul unei bisericii din Buzău, unde preotul paroh al lăcașului de cult a înființat o minibibiliotecă în aer liber. Cărțile au fost donate de enoriași, iar cei interesați pot împrumuta volumele.

Ideea preotului Romeo Ene de la parohia „Sfântul Dumitru” din Buzău a pornit de la lipsa bibliotecilor sau librăriilor din oraș precum și de la îndepărtarea tinerilor de lectură. A înființat în fața bisericii o minibibiliotecă în aer liber cu cărțile donate de enoriași.

Pentru ca lectura să fie mai plăcuta, unii enoriași au donat pe langă cărți, fructe dar și alte produse. Inițiativa preotului buzoian de a înființa bibiloteca în aer liber a prins mai ales în rândul elevilor.

Biblioteca în aer liber are și un regulament. Cei care împrumută o carte trebuie să înapoieze volumul pe raft, dupa ce îl lecturează, înainte de a împrumuta o altă carte. Colecția de cărți de la biserică este deschisă de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00, atat timp cât lăcașul este deschis, iar în weekend doar în timpul slujbelor.