Bazinul Olimpic ar putea fi redeschis. Primăria negociază un preț de închiriere a complexului cu proprietarul acestuia

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a anunțat că negociază cu proprietarul Bazinului Olimpic suma care trebuie plătită de municipalitate pentru redeschiderea complexului.

În urma numeroaselor solicitări din partea buzoienilor care au cerut redeschiderea obiectivului, Primăria a început negocieri pentru închirierea bazinului de înot.

”Prima lor ofertă a fost ca să ni-l vândă. Nu putem să-l cumpărăm acum, iar în condițiile astea ne-au avansat o propunere pentru închiriere pe care o analizăm în momentul acesta și ne vom întâlni în curând să negociem”, a declarat Constantin Toma.

Mai mult, edilul-şef vorbeşte despre un amplu proiect de dezvoltare, odată cu redeschiderea bazinului de înot.

Printr-o subvenţie lunară din bugetul judeţean, Bazinul Olimpic de la Buzău a fost redeschis la finele anului 2012.

În 2013, în urma unui control al Camerei de Conturi, Consiliul Judeţean a fost nevoit să rupă colaborarea cu proprietarul. Primarului Toma nu îi este teamă că istoria s-ar putea repeta, pentru că există cadru legal pentru închiriere.

Pe perioada colaborării cu deţinătorul bazinului de înot, Consiliul Judeţean plătea 120.000 de lei lunar, cheltuieli minime de funcţionare negociate la acea vreme.

Bazinul Olimpic din Buzău este unul dintre cele mai moderne din ţară. Are o lungime de 50 de metri şi lăţime de 22,5 metri. Centrul mai oferă servicii de relaxare, saună şi fitness dar şi facilităţi medicale. Poate găzdui oricând competiţii de nataţie.

Construcţia Bazinului Olimpic a fost începută în anul 1986 şi finalizată în 1989. Din 2002, a intrat în administrarea societăţii Vineto Practic SRL, care, din ianuarie 2011 a pus lacăt pe uşă, întrucât nu mai putea acoperi cheltuielile mari pentru întreţinere.