(P) De ce sa folosesti peleti in loc de lemne de foc

Majoritatea oamenilor care locuiesc in zonele rurale aleg sa foloseasca lemne ca principala sursa de incalzire in sezonul rece, insa aceasta metoda, pe langa faptul ca poate fi costisioare de la an la an, mai necesita timp si efort fizic.

Tocmai de aceea, oamenii pot opta acum pentru un nou sistem de incalzire si anume peletii de foc. Pe acestia ii poti procura gata facuti, deoarece spre deosebire de lemne, nu mai trebuie sparti sau taiati cu drujba. Peletii se gasesc de obicei in magazinele de bricolaj, dar mai bine arunci o privire la un depozit peleti & bricheti Buzau care asigura transport gratuit in judetul Buzau cat si in alte zone in functie de comenzile primite.

Desi la inceput oamenii au fost sceptici cu privire la aceasta alternativa de incalzire, in ultimii ani cererea pentru peleti a crescut din ce in ce mai mult si asta pentru ca au numeroase avantaje. In primul rand, peletii nu produc foarte multa mizerie si ii poti tine chiar intr-o debara din casa, deoarece acestia vin ambalati in saci de plastic.

In schimb, lemnele trebuie depozitate intr-un spatiu inchis din exteriorul locuintei, iar faptul ca trebuie sa iesi afara in toiul iernii pentru a le aduce in casa, poate fi enervant.

Un alt avantaj este ca, peletii reprezinta un combustibil care poate fi folosit pentru sobe, seminee sau chiar centrale. Astfel, in functie de preferintele si necesitatile fiecarui om peletii sunt ideali pentru a asigura confortul, iar atunci cand vorbim despre confort este inclusa de asemenea atat siguranta familiei, cat si a locuintei, deoarece se intampla sa tot auzim despre foarte multe situatii nefericite in care casele ard de la temelii din cauza sobei alimentate in mod exagerat cu lemne.

Acest gen de incidente nu vor mai avea loc daca lemnele sunt inlocuite cu peleti, deoarece in urma arderii, emisia de fum este mult mai redusa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News