Comuna Poșta Câlnău va inaugura o bază sportivă alimentată cu energie verde

Comuna Poșta Călnău va avea in curând o centrală fotovoltaică dotată cu acumulatori, ce va deservi o bază sportivă de ultimă generație. Proiectul este implementat de autoritățile locale cu o finanțare de la Compania Națională de Investiții, de peste 7 milioane de lei.

Comuna Poșta Câlnău va intra în curând în rândul localităților selecte care dețin baze sportive dotate cu terenuri multifuncționale. Energia electrică pentru funcționarea acestui obiectiv edilitar va fi asigurată prin amplasarea unor panouri fotovoltaice, ce vor furniza energie verde fără costuri pentru comunitate. Autoritățile locale au alocat pentru acest proiect aproape 900 de mii de lei.

Startul dezvoltării acestui concept, de folosire a anergiei verzi pentru alimentarea cu energie electrică a unei baze sportive la Poșta Câlnău, va fi dat la finalul lunii mai, odată cu inaugurarea acestui proiect.

Potrivit autorităților locale investiția va avea integrate soluții verzi de iluminat pe timp de noapte pentru baza sportivă tip 1, dotată cu un teren de fotbal și cu un teren multifuncțional pentru tenis, baschet, volei și handbal.

„Această sursă ecologică de energie care va alimenta baza sportivă din Poșta Câlnău este adaptată la noile cerințè ale Comisiei Europene de eliminare a emisilor de carbon. Până la 1 iunie vom inaugura si baza sportivă și centrala fotovoltaică dotată cu capacități de stocare a energiei în acumulatori. Este un mare progres pentru comunitate iar cu acesastă ocazie vom realiza și o economie de energie, respectiv de bani la bugetul local.” a precizat edilul comunei Poșta Câlnău, Sorin Munteanu.

Baza sportivă, care va fi inaugurată la Poșta Câlnău, va dispune și de o parcare, o clădire pentru vestiare, o cabină de poartă, alei pietonale și spații verzi.