VIDEO Un avion militar a fost amplasat în giratoriul de la Aurora Mall. Traficul auto a fost restricționat pe durata transportului agabaritic

Un transport agabaritic inedit a produs uimire, luni seara, printre șoferii și trecătorii aflați la oră târzie pe stradă. Un avion militar a fost scos din Baza Aeriană de la Boboc și adus pe un trailer într-un giratoriu din Buzău, pentru a fi montat pe un soclu. Devine simbol al orașului în care se află cea de-a doua garnizoană a ţării ca mărime.

L39 Albatros este modelul de avion care a creat senzație în trafic. Transportul lui pe platformă a fost o probă de îndemânare pentru șoferul camionului dar și pentru polițiștii militari și specialiștii bazei aeriene de la Boboc care au ghidat convoiul.

Cea mai grea etapă a cursei a fost traversarea podului peste râul Buzău, de la Mărăcineni, pentru care a fost nevoie de închiderea traficului auto, timp de aproape 30 de minute.

Cu o lungime de peste 12 metri și o anvergură a aripilor de 10 metri, avionul și-a creat cu greu cale printre mașini, stâlpi și indicatoare rutiere. Au fost probleme mai ales la intrarea în sensurile giratorii din zona de nord a orașului.

vlcsnap-2019-07-16-07h55m41s234
vlcsnap-2019-07-16-07h55m22s234
vlcsnap-2019-07-16-07h55m53s549

Pe tot traseul parcurs până în Buzău, șoferii au coborât din mașini pentru a fotografia ineditul transport. Alte zeci de persoane au așteptat avionul lângă soclul construit să susțină viitorul simbol al Buzăului.

Acesta este cel mai nou avion militar este expus într-o intersecție din țara noastră. Ultimul Albatros din înzestrarea Armatei Române a fost retras de la zbor în urmă cu doar 12 ani.

Cele mai multe au fost vândute în Statele Unite ale Americii, două au fost expuse la muzee din țară, iar ultimul care era stocat la baza aeriană Boboc a fost revopsit și alocat autorităților buzoiene. Monumentul este dedicat Forţelor Aeriene Române.

Urmărește-ne pe Google News