VIDEO Parada costumelor populare și a mașinilor clasice, principala atracție a Zilei stațiunii Monteoru

Zeci de maşini de epocă au fost admirate de turiștii aflați în acest weekend în stațiunea Sărata Monteoru. Bătrâna Dacie, care anul acesta împlinește 50 de ani, a fost vedeta paradei retromobil, una dintre activitățle din cadrul Zilei stațiunii din județul Buzău.

Bijuteriile pe patru roti au făcut turul stațiunii Sărata Monteoru, aflată zilele acestea în sărbătoare. După ce au smuls aplauzele turiștilor, mașinile de epocă au poposit în zona dedicată unei serbări câmpenești pentru a fi studiate de aproape.

Cea mai veche maşină înscrisă la paradă a fost un Plymouth din 1957. Prin forma sa apropiată mașinilor de epocă, a atras multe priviri Falcon-ul britanic din anii 80.

”Nu numai cei mici sunt foarte încântați ci și noi ăștia în vârstă. Mașinile retro rămân visul fiecăruia dintre noi”, spune un turist din Slobozia.

Fiecare maşină are povestea ei, iar proprietarii au fost încântați să o spună oricui s-a arătat interesat. Cel mai mult s-a vorbit despre Dacia 1300, mașină care a împlinit deja o jumătate de secol.

”Noi de obicei salvăm mașinile, Daciile, și unde le vedem încercăm să-i convingem pe proprietarii lor să le cumpărăm și să le salvăm”, spune Lilică Dedu, preşedinte Retromobil Buzău.

Expoziţia organizată de Asociaţia Retromobil Buzău a fost una dintre manifestările dedicate Zilei stațiunii Sărata Monteoru.

Sărbătoarea a început cu parada portului popular, acompaniată de fanfara militară a Diviziei 2 Getica. Petrecerea a continuat pe terenul de fotbal din stațiune, unde au susținut spectacole artiști de muzică ușoară și populară.

Staţiunea Sărata Monteoru, cea mai cunoscută din judeţul Buzău, se află la 19 kilometri de municipiul Buzău. Este renumită pentru izvoarele cu ape minerale sărate şi pentru nămolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase.

Urmărește-ne pe Google News