Zeci de elevi din învățământul primar și gimnazial, la concursul cu premii „Buzăul citește”, organizat de Primăria Buzău

Primăria Municipiului Buzău în partrneriat cu Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” au organizat luni 22 aprilie, concursul „Buzăul citește”, la Centrul „Iazul Morilor”.

Concursul „Buzăul citește” face parte din proiectul „Buzăul citește”, un proiect de educație și lectură, inițiat și susținut de Primăria municipiului Buzău din anul 2021.

Concursul „Buzăul citește” este de tip „quiz” (întrebări și răspunsuri) din cărțile pe care elevii le-au primit la finalul anului școlar 2023, pentru lectura de vară, din partea Primăriei municipiului Buzău, în cadrul aceluiași proiect.

La concurs s-au înscris 14 echipe, din care fac parte elevi de vârste diferite din învățământul primar (clasele a III-a și a IV-a), gimnazial (clasele a V-a și aVI-a) și liceal (clasele a IX-a) din municipiul Buzău.

Scopul organizării acestui eveniment a fost determinat de cultivarea interesului pentru lectură, precum și încurajarea lucrului în echipă, deprinderea spiritului de fair-play într-o competiție, promovarea interesului pentru cărți în rândul copiilor și tinerilor ca fiind o ocazie perfectă pentru a se exprima și a se afirma.

Fiecare echipă câștigătoare la categoria din concurs a primit ca premiu un frumos colț de lectură, complet amenajat cu o bibliotecă, un lampadar, 10 fotolii puf, un covor, un. fotoliu de lectură, un suport de cărți  și 100 de cărți (dicționare, enciclopedii, atlase, cărți de ficțiune), oferite de Primăria municipiului Buzău.

De asemenea, toți copiii participanți, indiferent de clasament, au primit un dar educațional.

Primarul municipiului Buzău Constantin Toma a înmânat participanților la concurs diplomele și premiile, în cadrul festivității de premiere,