Produsele tradiționale din Ținutul Buzăului vor fi promovate la Terra Madre 2024, cel mai mare târg și eveniment Slow Food din lume. Evenimentul va avea loc în Torino, Italia, în perioada 26-30 septembrie 2024.
Acest eveniment prestigios, care reunește participanți din toate colțurile lumii, oferă o oportunitate unică de a promova Buzăul ca destinație Slow Food & Travel.
Slow Food Buzău va avea un stand comun unde vor fi prezentate produsele şi serviciile membrilor săi.
La stand, vizitatorii pot descoperi produse tradiționale precum Babicul, dar și produse inovatoare din Buzău, inclusiv mied, bere artizanalǎ sau zacuscă cu trufe.
În plus, vor fi organizate degustări de vin bio din Dealu Mare. Aceste produse sunt realizate cu respect pentru natură, subliniind angajamentul producătorilor buzoieni față de sustenabilitate și calitate.
Un punct important va fi prezentarea Buzăului ca destinație de turism Slow Travel, concentrându-se pe combinația dintre drumeţii, ciclism și degustarea produselor culinare in Geoparcul UNESCO Țintutul Buzăului și in regiunea Dealu Mare.
„Scopul este de a atrage turişti internaționali în Buzău, oferindu-le o experienţă autentică şi sustenabilă. De asemenea, ne adresăm în mod special diasporei româneşti, invitându-i să redescopere gusturile și tradițiile de acasă. ,” au precizat reprezentanții Slow Food Buzău.