Ziua Națională a României și sărbătorile de iarnă, marcate discret la Buzău: fără vin fiert și tradiționala fasole cu cârnați, din cauza pandemiei

Ziua Națională a României și sărbătorile de iarnă sunt marcate și în 2021 de situația epidemiologică generată de pandemia de COVID-19.  Nici anul acesta buzoienii nu se vor mai bucura de tradiționala fasole cu cârnați de 1 Decembrie.

Autoritățile județene au hotarât ca în acest an, sărbătorile de iarnă să fie marcate la Buzău, mult mai discret decât în alți ani.

Hotarărea a fost motivată situația epidemiologică nefavorabilă în contextul pandemiei de COVID19.

Astfel, de Ziua Națională a României va lipsi printre altele și organizarea mesei tradiționale cu fasole pentru buzoieni, programul manifestărilor locale fiind mult mai auster, pentru respectarea regulilor de distanțare socială.

Anunțul a fost făcut recent de către conducerea Consiliului Județean Buzău, care invocă restricțiile legate de pandemie.

Consilierii județeni au votat alocarea sumei de 220.000 de lei pentru activități legate de Ziua Națională a României, dar și a sărbătorilor de iarnă.

Din banii alocați, Consiliul Județean va oferi cadouri tradiționale copiilor și adulților din centrele rezidențiale și aflați la asistenții maternali, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, dar și unor familii sărmane din județ.

Urmărește-ne pe Google News