Ziua muncitor, noaptea tâlhar. Infractorul ascundea prada în dulapul de la serviciu

O femeie a fost tâlhărită de un individ de 21 de ani, pe o stradă din zona de sud a Buzăului, la câteva secunde după ce a coborât dintr-o mașină pentru a intra în bloc. Fapta s-a produs după ora 2.00 noaptea iar infractorul, muncitor la o firmă din zona industrială, se învoise câteva ore din schimbul trei. Telefonul și portofelul găsite în vestiar l-au dat de gol pe tâlhar.

Au fost clipe de coșmar pentru o femeie de 52 de ani, în noaptea de 17 spre 18 mai, după ce a coborât dintr-o mașină și se apropia de intrarea în blocul în care locuiește. S-a trezit din spate cu un individ care, cu toată forța, i-a smuls poșeta în care femeia avea documentele, actele de identitate, cardurile bancare și o sumă foarte mare de bani.

Femeia a sunat la 112 în jurul orei 02.30 pentru a sesiza infracțiunea. Victima le-a oferit polițiștilor suficiente indicii pentru a-i trimite, în primele ore ale dimineții, la o fabrică din zona pădurii Frasinu unde, în vestiarul unui muncitor, au găsit telefonul, actele de identitate și o parte din suma furată. Bărbatul, în vârstă de 21 de ani, se învoise în toiul nopții, pentru a-și duce planul la îndeplinire.

Cel mai probabil, acesta știa că femeia are o sumă mare de bani asupra sa și a urmărit-o până acasă. Victima avea în poșetă bunuri în valoare de 3.500 de lei, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de 80 % de poliţişti şi predat persoanei vătămate.

Faţă de cel în cauză poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în urma prezentării sale în faţa magistraţilor din cadrul Judecătoriei Buzău, a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

De la începutul anului au fost mai multe tâlhării săvârșite pe raza județului. În luna aprilie, un bărbat de 35 de ani a fost atacat de un individ, pus la pământ şi prădat, după ce a ieşit dintr-un magazin din Râmnicu Sărat. Paguba s-a ridicat la 1.000 de euro. La scurt timp, principalul bănuit de comiterea tâlhăriei a fost prins de poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat şi lucrători din cadrul Poliţiei Locale Râmnicu Sărat.