Ziua Mondială a Mediului, marcată printr-o nouă acțiune de ecologizare organizată de Compania de Apă Buzău

Vineri, 31.05.2024, a avut loc cea de-a patra ediție a activității de ecologizare Cabi Eco, organizată de Compania de Apă S.A. Buzău în parcul Crâng.

Prin această campanie, ne-am dorit să punem accent pe evenimentul „Ziua Mondială a Mediului”, aniversată în fiecare an pe data de 5 Iunie.

Acțiunea de ecologizare a avut loc în Parcul Crâng, pe arie extinsă – zona de la intrarea în parc și heleșteu, unde peste 150 de voluntari s-au alăturat reprezentanților Companiei de Apă S.A. Buzău pentru a da un exemplu înspre ceea ce înseamnă să respectăm mediul înconjurător, să-l păstrăm curat și să-i purtăm de grijă.

Alături de aceștia, au participat și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Buzău, RAM TermoVerde, Poliția Locală, TransBus, elevi de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu”, Școala Gimnazială Nr. 7 și Școala Gimnazială Nr. 11.

Acțiunea de ecologizare s-a concretizat în peste 100 de saci cu deșeuri menajere, majoritatea deșeurilor colectate fiind materiale plastice și hârtie.

De asemenea, putem să ne exprimăm bucuria de a observa responsabilizarea celor care petrec timpul liber în parc prin faptul că deșeurile pe care le strângem sunt mai puțin cu fiecare an care trece.

Sprijinul RER Buzău a fost unul însemnat, atât în pregătirea acțiunii și dotarea cu saci menajeri, precum și la ridicarea deșeurilor colectate.

Prin astfel de acțiuni, cu obiective bine stabilite și măsuri concrete, ne dorim să atragem atenția asupra impactului major al poluării, în special cu deșeuri din plastic asupra mediului.
Mulțumim pentru implicare și solidaritate!

Fiți Eco Cabi în continuare!