Zeci de şcoli și grădinițe ar putea fi comasate, din lipsă de elevi

Noul an școlar nu aduce vești bune. Cel putin în judetul Buzău, zeci de şcoli și grădinițe ar putea fi comasate cu alte unităţi de învăţământ din lipsă de elevi. Este vorba despre câteva unități de învâțământ din localitățile Merei, Vernești, Tisău, Smeeni, Valea Părului, dar și altele. Sindicalistii din invatamant se opun unor astfel de decizii, pentru ca ar conduce la sporirea abandonului școlar.

Numărul tot mai mic de elevi și plecarea în străinătate împreună cu părinţii a celor care frecventau şcoala sunt printre principalele motive ale desfiinţării şi comasării a zeci de unități de învățâmânt din județul Buzău.

Grav este și că multe dintre clădirile care vor fi închise au fost reabilitate și modernizate cu sume deloc de neglijat. Dupa comasari, copiii vor fi preluaţi de şcolile generale din centrul civic al localitatii, iar transportul lor va fi asigurat de primării cu ajutorul microbuzelor şcolare

În țară, reformarea școlilor a început în 2007. De atunci, au fost închise sute de instituții de învățământ, fiind reduse altfel cheltuielile.