Zeci de romi au făcut scandal în curtea Spitalului Județean Buzău, după ce le-a murit o rudă pe masa de operație

Peste 20 de romi din comuna Calvini, județul Buzău, au luat cu asalt Spitalul Județean, unde era internat un membru al familiei lor, un bărbat de 60 de ani. Starea pacientului s-a agravat, iar vineri medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Când au aflat vestea, rudele bărbatului au început să facă scandal.

Potrivit Jandarmeriei, astăzi în jurul orei 13.00, în incinta unităţii spitalicesti din municipiul Buzău, a fost sesizată producerea unui scandal, pe fondul nemulţumirilor manifestate de membrii de familie ai unei persoane ce fusese transportată în unitatea medicală.

La fata locului au fost direcţionate imediat mai multe patrule de politie şi jandarmerie, ocazie cu care au fost identificate 20 de persoane ce se manifestau necorespunzător.

În urma intervenţiei la faţa locului, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială şi de ordine publică, nouă persoane au fost sancţionate contravenţional de jandarmi cu amenzi în valoare totală de 4.100 de lei.

În zona producerii evenimentului au acţionat jandarmi şi poliţişti, pentru menţinerea ordinii publice şi prevenirea oricăror alte fapte ilegale.