Zeci de percheziții la traficanți de droguri din Buzău. Suspecții se aprovizionau cu „marfă” din București și Galați

Peste 20 de percheziții domiciliare au avut loc în Buzău, Galați și București, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. Operațiunea a fost organizată de polițiștii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii DIICOT Buzău.

Din cercetări a reieșit că, din vara anului 2020 până în prezent, 17 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 32 de ani, s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv de la trei persoane din Galați și București, pe care le-ar fi vândut în Buzău.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite mai multe cântare și grindere utilizate pentru porționarea substanţelor, aproximativ 100 g de canabis, 50 g substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, mai multe telefoane mobile și 3.700 de lei.

Au fost puse în executare 18 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul DIICOT Buzău, pentru audieri.

La activități au participat și polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploieşti și București, polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, precum și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău și Gruparea Mobilă de Jandarmi Ploiești.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.