Zeci de incidente electorale raportate în judetul Buzău până la ora 16. Tentativă de corupere a unui alegător, sancționată cu dosar penal

La nivelul județului Buzău, au fost semnalate 31 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 11 nu s-au confirmat, într-un caz s-a întocmit dosar penal, în două cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale, iar restul situațiilor sunt în curs de verificare.

Polițiștii din Buzău au fost sesizați prin apel la 112 de către un bărbat de 70 de ani, despre faptul că unul dintre candidații pentru Primăria orașului Pătârlagele, județul Buzău, un bărbat de 44 de ani, ar fi oferit bani unui alegător, în scopul determinării acestuia să voteze în favoarea sa.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, iar polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului pentru a stabili dacă fapta se confirmă și dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii”, transmite IPJ Buzău.

Reprezentanții IPJ Buzău mai precizează că angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată, în continuare, soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.