Vizită educațională cu peste 100 de elevi, organizată de Compania de Apă Buzău la Stația de Epurare din Râmnicu Sărat

Compania de Apă Buzău a organizat în data de 30.05.2024 o vizită tematică adresată copiilor la Stația de Epurare a Apei Uzate din localitatea Râmnicu Sărat.

Evenimentul face parte din Campania de informare și promovare adresată copiilor din cadrul Proiectului Regional de dezvoltarea a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Buzău în perioada 2014-2020.

La eveniment au participat un număr de peste 100 de copii, elevi ai Scolii Gimnaziale Gheorghe Vernescu din localitate, care au fost intâmpinați de personalul stației și au avut ocazia să învețe despre importanta consumului rațional de apă și protejarea mediului înconjurător.

De asemenea, copiii au participat la activități interactive care le-au permis să înțeleagă procesul de epurare a apei uzate și importanța curățeniei în zona de captare a apei. Această experiență le-a oferit o perspectivă mai amplă asupra procesului de tratare a apei și a impactului pe care îl are asupra mediului înconjurător.

Compania de Apă Buzău a subliniat importanța educării tinerilor în ceea ce privește protecția mediului și resursele naturale, în special în ceea ce privește apa, unul dintre cele mai importante resurse naturale.

Prin aceste activități, compania își propune să contribuie la formarea unei mentalități responsabile și la creșterea gradului de conștientizare a importanței protejării mediului în rândul tinerilor.

După prezentarea principalelor etape de pe traseul epurării apelor uzate și efectuarea turului de vizitare a obiectivelor, elevii au primit materiale de promovare, tricouri, șepci, pliante realizate în cadrul proiectului.

În final, copiii au plecat de la Stația de Epurare a Apei Uzate din Râmnicu Sărat cu noi cunoștințe și cu dorința de a contribui activ la protejarea mediului înconjurător.

Evenimentul a fost un succes și a demonstrat că educarea și implicarea tinerilor sunt cheia pentru un viitor mai durabil și mai ecologic.