VIDEO Zeci de maşini de epocă au fost expuse pe Bulevardul Bălcescu, la Retro Parada Primăverii

Retromobil Club România, filiala Buzău, a organizat duminică, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiu, o noua ediție a Retro Paradei Primăverii. Evenimentul a avut loc, în acest weekend, și în alte 26 de oraşe ale ţării.

La expoziția de automobile de epocă deschisă între orele 13ș00 și 16.00 au participat peste 25 de posesori de automobile de epocă din județul Buzău.

Cele mai apreciate autovehicule au fost un Ford fabricat în perioada interbelică, o dubiță VW din anii ’60, o limuzină decapotabilă americană și două autoturisme sport Corvette din anii ’80.

Evenimentul s-a desfăşurat în circa 27 de oraşe şi municipii din România sub patronajul Retro Mobil Club România, o asociaţie a pasionaţilor de vehicule istorice care, după norme, înseamnă că maşina trebuie să corespondă tehnic şi estetic, dar să aibă cel puţin 30 de ani de la data fabricaţiei.

Toate evenimentele Retromobil Club din acest an se vor desfășura cu ocazia Centenarului Marii Uniri și a Jubileului de 20 de ani de acivitate în România a RCR.

Membrii clubului dețin vehicule care au fost conservate în perfectă stare de funcționare, sunt originale și atestate legal ca vehicule istorice.