VIDEO Zeci de hectare de vegetație uscată, în flăcări, în mai multe localități din Buzău: vântul care suflă cu putere îngreunează acțiunile pompierilor

Pompierii buzoieni sunt în alertă după ce mai multe incendii de vegetație uscată au cuprins vineri seara, zeci de hectare de teren de pe raza județului Buzău. Pompierii din Padina, Buzău și Râmnicu Sărat au intervenit de urgență întrucât riscul extinderii focului este foarte mare, din cauza vântului care bate cu putere.

Unul dintre incendii se manifestă pe raza localității Luciu și a fost anunțat la ora 19:51. Aici arde stuf și vegetație uscată, în jurul unui lac, pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare.

La misiunea de stingere a incendiului participă echipaje de la Punctul de Lucru Padina cu o autospecială de stingere cu apa și spumă, forțele fiind suplimentate cu o autospecială cisternă din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău.

La locul intervenției s-a deplasează și SVSU Pogoanele cu o autospecială. Sunt mai multe focare și se lucrează pentru localizarea incendiului, iar ulterior lichidare. La fața locului se află și primarul comunei Padina.

De asemenea, se intervine la un alt incendiu de vegetație uscată, pe raza localității Heliade Rădulescu, pe o suprafață de aproximativ 20 hectare. Intervine Detașamentul de Pompieri Râmnicu Sărat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Niciunul dintre incendii nu pune în pericol locuințele din zonele unde se manifestă.

Incendiile se extind rapid din cauza vântului puternic ce se manifestă pe raza județului, anunțat vineri prin cod galben de către ANM.

Urmărește-ne pe Google News