VIDEO Zeci de copii din județul Buzău vor să redescopere o străveche tradiție a românilor: cântatul la fluier

Din acest an, în cadrul Centrului de cultură și artă Buzău funcționează un cerc unde elevii vor deprinde tainele instrumentelor tradiționale românești. Dascalul copiilor va fi maestrul Traian Popescu, cunoscut artist buzoian, care îi va învăța pe cei mici să cânte la fluier, nai sau oboi.

De luna trecută, în cadrul Centrului de cultură și artă Buzău, funcționează un cerc unde copiii vor deprinde tainele unor instrumente tradiționale românești. Sub îndrumarea profesorului Traian Popescu, un cunoscut artist buzoian, peste 30 de elevi de gimnaziu din județ vor învăța să cânte la diverse instrumente populare: fluier, nai, oboi sau caval. Misiunea sa, una nobilă, este aceea de a readuce la viaţă instrumentele şi tradiţiile populare.

Deschiderea oficială a cercului de instrumente populare românești a avut loc, astăzi, în sala de evenimente a Centrului de cultură și artă Buzău. Prilej pentru unii elevi să demonstreze ce au învățat după doar câteva ședințe de cursuri.

Maestrul Traian Popescu, cel care îi va îndruma pe micuți sa descopere tainele instrumentelor muzicale tradiționale, a locuit o lungă perioadă de timp în Elveția iar de curând a revenit acasă. El este fiul celebrului Petrică Popescu, unul dintre cei mai apreciați interpreți instrumentiști din țară.

Cursurile sunt gratuite iar ușile Centrului sunt deschise în continuare pentru toți copiii din județul Buzau care doresc să se inițieze în interpretarea la instrumente populare.