VIDEO Zeci de clienți și comercianți din Shopping City Buzău, evacuați în urma unei alarme de incendiu

Clienții care se aflau vineri la prânz în extensia centrului comercial Shopping City Buzău au fost nevoiți să evacueze clădirea, prin cele mai apropiate ieșiri de urgență. La ora 12.00 a început să sune alarma, care era însoțită de un mesaj vocal.

”Alarma de incendiu a fost activată”, a fost îndemnul difuzat prin sistemul audio al complexului comercial de pe Frăsinet. În câteva minute, zecile de clienți aflați în magazine au părăsit clădirea prin ușile laterale, îndrumați de agenții firmei de securitate.

Clienții care se aflau la casele de marcat și-au abandonat marfa temporar, după ce au primit asigurarea din partea vânzătorilor că le pot recupera după încheierea alarmei. Luați prin surprindere, angajații magazinelor din mall și-au închis casele înainte să părăsească incinta.

După o jumătate de oră, oamenii au fost lăsați să intre în clădire. Operațiunea a fost un exercițiu de alarmare menit să testeze caracteristicile noii clădiri și reacția pompierilor formațiunii private care a fost contractată de administratorul Shopping City.

În cazul unor incidente reale, este obligatorie anunțarea dispeceratului ISU Buzău.