VIDEO Zăpadă de peste 20 de centimetri, în nordul județului Buzău. Codul galben, extins până mâine

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele de drumuri judeţene din Buzău, unde acţionează 16 utilaje şi au fost împrăştiate peste 120 de tone de material antiderapant. Meteorologii au extins avertizarea cod galben de ninsori abundente valabilă pentru Buzău și alte județe până joi, 15 februarie, la ora 11.00.

„Ninge cu putere mai ales în zona de munte, dar deocamdată niciun drum judeţean nu a fost fost blocat. Se acţionează cu 16 utilaje, dar numărul acestora se va dubla în orele următoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Buzău, Ana-Maria Stoica.

Potrivit sursei citate, au fost împrăştiate peste 120 de tone de material antiderapant, cea mai mare cantitate, circa 60 de tone, fiind împrăştiată în zona Râmnicu Sărat. Judeţul Buzău se află, începând de marţi seara, sub Cod galben de ninsori.

Astfel, în intervalul 14 februarie, ora 11.00 – 15 februarie, ora 11.00 vor fi ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20…25 l/mp) cu depunere de strat de zăpadă consistent vor fi în estul Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45…50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpații de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

Între Valea Salciei -Buda nu se poate circula decât cu mașini 4×4 sau cu roți echipate cu lanțuri, anunță Primăria Valea Salciei pe pagina de Facebook

După mai multe ore de ninsoare abundentă, la Lopătari stratul de zăpadă a ajuns la 30 centimetri. Video Viorel Bănică