VIDEO Vitezoman prins cu peste150 la oră, în localitate, la Cislău! Șoferii teribiliști, potoliți cu sute de amenzi

Poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Buzău, au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, aplicând nu mai puțin de 670 de amenzi de circulație..În urma abaterilor constatate oamenii legii au reţinut  și 65 de permise de conducere, un record pentru anul curent.

Poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Buzău au organizat şi desfăşurat vineri şi duminică, acţiuni pentru prevenirea si combaterea vitezei excesive pe principalele drumuri naţionale de pe raza judeţului.

Aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ, au înregistrat 267 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 36 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.


În urma unei razii organizate pe DN10 , un bărbat de 50 de ani din Județul Covasna,  a bătut toate recordurile pentru anul 2021, șoferul fiind înregistrat de aparatele radar ale poliției cu155 km/h, în localitatea Cislău.

Alte 29 permise de conducere au fost reţinute de poliţişti pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului, pentru neacordarea de prioritate, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, precum şi pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment soldat doar cu pagube materiale.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (70), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (23), dar şi 84 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 230.000 de lei.

Oamenii legii au mai sancționat 14 şoferi prinşi băuţi la volan, şi au întocmit 10 dosare penale la regimul rutier

Poliţiştii au continuat în weekend, activităţile de depistare şi scoatere din trafic a şoferilor care au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive.

În urma acţiunilor desfăşurate,  au fost depistat 15 şoferi care au decis să îşi conducă autovehiculelor după ce au consumat băuturi alcoolice.

Aparatele alcooltest au afişat în 8 cazuri valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferii depistaţi băuţi la volan s-au ales cu dreptul de a conduce suspendat pe o perioadă de 90 de zile.

În alte 6 cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale conducătorilor auto ce au fost depistaţi având valori ale alcoolemiei cuprinse între 0,43 şi 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cea mai mare valoare a alcoolemiei a fost de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, „campion” fiind un bărbat de 46 de ani din Nehoiu, care a condus în stare de ebrietate un autoturism pe DC63, pe raza localităţii de domiciliu.

Totodată în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Alte 4 dosare au fost întocmite de poliţiştii buzoieni pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere (în 3 cazuri) şi pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.