VIDEO Vacanțele în Grecia, mai scumpe în această vară. Turiștii români au descoperit noi taxe percepute de autorități

Turiștii români care se află în vacanță în Grecia, sunt nevoiți să achite în acest sezon alte taxe despre care prea puțini au aflat la intrarea în țară: taxa de pahar și taxa de capac. La aceste două taxe se mai adaugă și cea de acomodare în stațiune care ajunge chiar și la 2 euro de persoană pentru 1 zi de sejur.

Mai mulți turiști români au postat deja fotografii cu bonurile fiscale pe grupuri de Facebook dedicate vacanțelor în Grecia.

Noua taxă a fost introdusă recent și se aplică pentru toate recipientele de plastic în care este servită mâncarea sau băuturile.

Astfel, turiștii care achită pentru o cafea cel puțin 2 euro, vor fi nevoiti să mai plătească încă 10 eurocenți și pentru taxa pentru capac și pahar.

Noile taxe din Grecia vin în urma unui alt val de scunpiri de aproape 15 la sută la mâncare sau cazare la care se adaugă și prețurile la carburanți care depășesc deja 12 lei pentru 1 litru de benzină sau motorină.

Cu toate acestea Grecia râmâne în topul destinațiilor de vacanță pentru turiștii români în vara anului 2022.

Românii sunt de părere că trendul scumpirilor este similar cu cel din alte țări fiind dispuși să plătească în plus pentru plajele de vis și peisajele subropicale magnifoce pe care le găsesc în Grecia.

Cele mai populare dedtinații de vacanță sunt și în acest an insula Thassos, peninsula Halkidiki și zona Kavala.

Urmărește-ne pe Google News