VIDEO Uriașă pană de curent în mai multe zone ale județului Buzău

Instituția Prefectului din Județul Buzău anunță că peste 16.000 de abonați Electrica se află în beznă, de câteva ore. Și în municipiu sunt gospodării fără curent la orele serii. Avariile au fost produse de viscolul puternic.

UPDATE 10.50 Sunt încă fără curent electric 7.245 abonați din 10 comune: Ziduri, Ghergheasa, Valea Râmnicului, Boldu, Balta Albă, Râmnicelu, Săgeata, Mihăilești, Gălbinași și Merei-parțial. Afectate – 8 linii electrice aeriene; 134 posturi transformare.

UPDATE 08.20 Afectate parțial – 10 linii electrice; 250 posturi transformare nealimentate. Mai sunt 15.000 de abonați din 20 de comune nealimentați.

Conform unei raportări a societății Electrica, în acest moment este întreruptă furnizarea energiei pentru 16.300 de abonați din 70 de localități situate în zona de câmpie a județului Buzău. În majoritatea cazurilor, avariile s-au produs ca urmare a vântului foarte puternic.

Potrivit Prefecturii, echipele Electrica sunt pe teren. Pană de curent a fost semnalată și pe strada Orizontului, începând cu ora 16.00. Mai mulți locatari s-au plâns că au sunat la dispeceratul Electrirca, însă nu li s-a răspuns.

Vom reveni cu informații