VIDEO Un tânăr din satul Pietrosu amenință din zorii zilei că se aruncă de pe o casă

Mai mulți polițiști și pompieri încearcă din zorii zilei să convingă un tânăr dintr-o comună de lângă Buzău să coboare de pe acoperișul case, de unde amenință că se aruncă. Eforturile negociatorilor de a-l determina pe bărbat să renunțe la gestul extrem au fost sortite eșecului până la această oră.

Intervenția salvatorilor a început în jurul orei 6.00 dimineața, după ce un apel la 112 semnala prezența bărbatului pe acoperișul unei case din satul Pietrosu, comuna Costești. Individul amenință că se aruncă în gol, fără să explice și motivul acțiunii sale.

Oamenii din comună spun că vecinul lor, Gigel, în vârstă de 34 de ani, ar fi început să dea semne de agitație încă de la miezul nopții. Mai întâi s-ar fi închis într-una dintre camerele casei în care locuiește împreună cu mama, apoi ar fi umblat prin curțile unor vecini.

Spre dimineață, Gigel s-a urcat pe acoperișul propriei case, o clădire înaltă, cu etaj. De azi-dimineață, curentul pe câteva străzi din apropiere a fost oprit, pentru că exista riscul ca bărbatul să atingă conductorii electrici.

La intervenție se află polițiști și negociatori, pompieri, aceștia fiind ajutați de mama bărbatului în încercările de a-l convinge să coboare.

Acesta nu a comunicat până la această oră care îi sunt revendicările. Vecinii spun că ar fi rămas marcat de decesul surorii lui, în urma unui accident rutier, și al tatălui, în urmă cu peste un an.