VIDEO Un lanț de hipermarketuri, pârât la la Ambasada Germaniei, în urma unui filmuleț postat de un buzoian: un gard, în magazin, ca să-i separe pe vaccinați de nevaccinați

Clienții unui cunoscut lanț de hupermarketuri din țara noastră rămân muți de uimire când văd în mijlocul magazinelor un gard de sârmă, ca cele de pe șantier, care îi separă pe vaccinați de nevaccinați. Un mesaj afișat la intrare interzice accesul clienților fără certificatul verde în galeria cu restaurante fast-food, cofetării, difuzori de presă și chiar farmacii.

Îngrădirea decisă de retailerul german este intens criticată pe rețelele de socializare, de clienți și chiar angajații supermarketului.

Un client nemulțumit, din Râmnicu Sărat, a fost primul care postat o filmare pe o rețea de socializare, care a adunat zeci de comentarii negative. Imagini similare au apărut apoi și din alte magazine din Buzău ale retailerului german, semn că măsura s-a luat la nivel național.

”Amplasarea unor garduri metalice de peste 2 metri înălțime pe culoarul interior de acces în vederea delimitării magazinelor Kaufland de alte magazine din incinta acestora, cum ar fi farmacii, cofetării, în care este de asemenea permis accesul consumatorilor nevaccinați, doar ca măsură de prevenție în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, este o măsură abuzivă și ofensatoare la adresa consumatorilor.”, scriu reprezentanții APC România.

O astfel de măsură nu se poate încadra în categoria celor de prevenire a combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și mai degrabă ”le amintește românilor de vremurile demult apuse, cum ar fi Zidul Berlinului, în care oamenii erau separați pe criterii ideologice și nu numai”, precizează ONG-ul într-un comunicat.

Asociația Pro Consumatori anunță că a sesizat conducerea executivă a SC Kaufland SCS, precum și câteva instituții, ca Ambasada Germaniei în România, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.