VIDEO Un buzoian diagnosticat cu cancer, internat de cinci luni într-un spital din Germania. Vrea să fie înmormântat lângă mama lui

Un tânăr din Buzău are zilele numărate pe un pat de spital din Germania, unde se află internat din toamna anului trecut. Rudele lui Daniel Vișan, de 37 de ani, bolnav de cancer, cu metastază în tot corpul, fac apel la oamenii cu suflet să doneze bani pentru a-i plăti lunile de spitalizare și ca să-l aducă acasă, pentru a fi înmormântat lângă mama lui.

Buzoianul care lucra ca bodyguard într-un oraș din Germania a aflat în toamna anului trecut că are tumoră la creier. Boala era într-o stare avansată, medicii din Würzburg unde a fost internat Daniel diagnosticându-l cu metastază la creier, oase, stomac și rinichi. A început tratamentul cu citostatice și de peste cinci luni se află în grija medicilor din Germania.

Sora și fratele lui au început încă de atunci o campanie pe Facebook pentru strângerea a peste 28.000 de euro necesari spitalizării și unei operații complicate de extirpare a tumorii. Starea bolnavului s-a agravat însă iar operația nu a fost efectuată, concluzie ce reiese din mesajele rudelor și prietenilor postate recent pe Facebook.

Cheltuielile uriașe de spitalizare sunt susținute deocamdată din veniturile fratelui, stabilit și el în Germania, tată a doi copii, și din sumele care-i vin în contul bancar deschis în urma campaniei umanitare. Speranțele de salvare a lui Daniel au pălit pe parcurs, în locul lor conturându-se alte doleanțe din partea rudelor.

Printr-un mesaj postat joi pe Facebook, Dana Mateaș, sora lui Marius, face apel la oamenii cu suflet să doneze bani pentru aducerea acasă a bolnavului, pentru ca acesta să poată fi îngropat lângă mama lui.

”Dragi prieteni cunoscuți și necunoscuți, apelez la bunătatea voastră. Dacă se va întâmpla nenorocirea cu fratele meu care a făcut septicemie și știu că zilele îi sunt numărate, apelez la voi dacă aveți posibilitate cu cât de puțin să putem să îl aducem în țară să îi facem toate rânduielile creștine și să îl punem lângă mama noastră, Dumnezeu s-o odihnească. Acum încă este în viață, dar ne așteptăm la ce va fi mai rău pentru că starea lui s-a agravat în ultimele 24 de ore. Vă rugăm din suflet să ne susțineți pe mine și fratele meu Nicu să putem să avem sufletul împăcat că nu îl îngropăm pe pământuri străine și pustii”, a scris sora bolnavului.

Daniel Vișan a aflat despre cumplita boală după ce s-a prezentat la spital cu o banală durere în gât. Prietenii săi speră încă la o minune: ”Te iubim Visan Marius Daniel si 99% eu simt ca o sa ne fii alaturi inca 100 de ani de azi inainte”, scrie un prieten pe pagina de Facebook a lui Daniel Vișan.

Pentru cazul umanitar, Nicolae Vișan, fratele bolnavului, a deschis pe numele său contul bancar DE 90-7905-0000-0047-5227-01.