VIDEO Un bătrân din Vadu Pașii a pierdut o geantă cu 6300 de lei în autobuz. Un om din Săgeata, cu frică de Dumnezeu, a făcut o minune…

Un bătrân din Vadu Pașii care venise în municipiul Buzău ca să-și cumpere provizii pentru iarnă a pierdut o geantă în care avea suma de 6.300 lei. Gheorghe Ioniță a uitat borseta într-un autobuz.

A găsit-o un om cu frică de Dumnezeu, din fericire pentru ghinionist.

Marian Andronescu, un localnic din Săgeat,a a luat borseta și a sunat șeful de post al comunei Săgeata pentru a-l informa că a găsit o sumă importantă de bani.

Luni, Marian Andronescu a fost felicitat de polițiștii din Buzău și răsplătit pentru gestul său.

Polițiștii reamintesc că însuşirea bunului găsit reprezintă infracţiune dacă bunul nu este predat poliţiei în termen de zece zile şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni, sau cu amendă.

Într-un alt caz, o adolescentă de 14 ani, din municipiul Buzău, a găsit pe strada Plevnei, în timp ce mergea la școală, o borsetă în care se aflau acte și bani, valută și lei, în total 10.000 lei.

Polițiștii au stabilit că borseta aparține chiar unui localnic de pe acea stradă. Cu o seară înainte, când a coborât din mașină, bărbatul a scăpat borseta, fără să-și dea seama.