VIDEO Un autobuz cu 40 de pasageri a ajuns într-un șanț. O adolescentă a fost rănită la cap

Un autobuz plin cu călători a ieșit în decor pe DN 2B, la mică distanță de intrarea în municipiul Buzău, după ce șoferul a pierdut controlul asupra direcției atunci când, susține el, ar fi vrut să evite un autoturism care i-a frânat în față. Aproximativ 40 pasageri s-au autoevacuat, iar o adolescentă a fost rănită ușor la cap.

La volanul autobuzului se afla un conducător auto de 45 de ani, din Buzău, care conducea un vehicul de transport călători pe ruta Buzau-Rușețu.

În timp ce se deplasa pe DN 2B, la ieșirea din Buzău a pierdut controlul asupra direcției de deplasare pe fondul neatenției la volan și a ieșit în afara părții carosabile.

Șoferul autobuzului susține că a fost nevoit să tragă de volan pentru a evita coliziunea cu un autoturism care îl depășise pe linie continuă și i-a frânat brusc în față.

În urma evenimentului a rezultat rănirea unei minore de 16 ani, care a fost transportată la spital. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Traficul în zonă a fost oprit doar atunci când autobuzul a fost tractat din șanț. La fața locului au acționat echipaje de poliţie, ambulanță și o autospecială de stingere incendii, însă nu au existat scurgeri de combustibil.