VIDEO Treizeci de zile de arest pentru doi dintre agresorii activistului civic Robert Niță

Instanța a emis mandat de arestare preventiva în cazul a doi dintre agresorii activistului civic, față de al treilea cercetările fiind continuate sub măsura controlului judiciar.

Au ajuns în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile unul dintre frații implicați în conflict, Florin Cojocaru, de 44 de ani, și amicul lor, Bogdan Ștefan, de 27 de ani.

Bărbatul de 41 de ani, Costin Cojocaru, a fost lăsat să plece acasă.

Cei trei bărbați din Săpoca și Cernătești sunt cercetați pentru distrugere, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Agresorii ar putea fi acuzați și de ultraj, așa cum a anunțat ministrul Afacerilor Interne.

Cei trei bărbați acuzați că l-au bătut pe activistul civic Robert Niță, au ajuns luni după amiază în fața procurorului de caz, după ce au compărut ca suspecți, în dosarul penal deschis imediat după comiterea agresiunii.

Bătăușii au fost reținuți duminică seara după apariția imaginilor în care activistul civic, Robert Niță, a fost bătut și urmărit în trafic pe raza a două comune din Buzău.

Cei trei suspecți au ajuns luni după amiază, în fața procurorului de caz, care a hotărât să-i trimită în fața judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă.

Luni la ora 18.00 a expirat mandatul de reținere de 24 de ore, iar doi dintre suspecți au aflat de la magistrați, că își vor petrece următoarele 30 de zile, în arestul IPJ Buzău.

Celalalt suspect din dosar a fost lăsat să plece acasă, fiind plasat sub control judiciar.

Reaminitm că sâmbătă după amiaza, activistul civic, Robert Niță, a fost urmărit în trafic de mai multe mașini ale unor samsari de păsări, care au sărit la bătaie în momentul în care au fost filmați cum făceau comerț ilegal pe raza comunei Săpoca.

Robert Nită, cunoscut și ca „Activistul Buzoian” a fugit în momentul în care mai multe persoane au sărit la bătaie și apoi i-au spart geamul lateral de la mașină.

Agresorii nu s-au dat batuți și au pornit pe urmele activistului civic, hotărâți să se răzbune.

A urmat apoi o urmarire ca-n filme în care nu au lipsit tamponările și apelurile disperate ale lui Robert Niță la 112, toate scenele fiind filmate cu o camera de bord.

Nici interventia polițiștilor nu a calmat în primă fază furia samsarilor, care erau hotărâți sa-i aplice o corecție severă lui Robert Niță.

Deși au fost opriți la un filtru de către oamenii legii, cei trei suspecți au continuat să-l lovească pe Robert Niță, acesta fiind nevoit să fugă din nou ca să scape de bătaie.

În cele din urmă mascații au reușit să-i încătușeze pe cei trei suspecți, sămbătă seara însă aceștia au fost eliberați după audierile preliminare.

După ce imaginile șocante au fost difuzate la TV și în mediul online, cei trei bătăuși au fost reținuți duminică seara, pentru 24 de ore.