VIDEO Teroare în localitatea Aldeni! Un roi de albine a ucis doi tineri


Doi tineri de 28 și 30 de ani din comuna Cernătești județul Buzău au murit la scurt timp după ce au cazut pradă atacului unui roi de albine. Un alt tânăr care se afla împreună cu cele două victime a scăpat ca prin minune după ce a fost înțepat și el de zeci de albine devenite agresive din cauza căldurii.

Cei trei tineri implicați în tragicul incident erau apicultori de ocazie care transportau cu o camionetă mai mulți stupi pe Valea pârâului Slănic.

La un moment dat, unui băiat care suferea de epilipsie i-a venit rău în timp ce manevra  o stupină din camionetă.

Cei doi prieteni au sărit să-l ajute pe cel suferind însă ghinionul a făcut ca și alți stupi să cadă din mașină iar albinele să fie scăpate de sub control.

Roiul devenit foarte agresiv din cauza căldurii i-a atacat violent pe cei trei tineri ghinioniști, doar unul singur supraviețuind după ce a fost înțepat de zeci de albine.

Un alt tânăr a murit în drum spre spital din cauza unui șoc alergic datorat veninului de albine. Cei doi tineri nu au mai putut fi salvați întrucât au suferit sute de înțepături pe tot corpul, potrivit martorilor .

Cel de-al treilea tânăr a supraviețuit miraculos deși a fost adus în stare foarte gravă la spitalul din Buzău.

Sătenii au declarat că nenorocirea ar fi putut fi evitată dacă albinele nu ar fi fost transportate spre locul de roit chiar în toiul zilei pe căldură fapt care le-a generat o stare de agresivitate extremă.

Locul unde s-a produs nenorocirea este în continuare foarte periculos pentru săteni întrucât albinele scăpate din stupi nu pot fi capturate până la lăsarea întunericului.

Sătenii din zonă au fost avertizați de autorități să nu iasă din case până pe înserat întrucăt pot fi atacați de albine.

Zona din centrul satului Aldeni este supravegheată de poliție și jandarmi.