VIDEO Taximetrist pirat, căzut în plasa polițiștilor: ”Lucrez și eu, șefule”

O acțiune a Poliției Rutiere buzoiene confirmă existența unei fenomen greu de stopat în domeniul taximetriei: transportul de persoane fără aparatul de taxat pornit. Este mai avantajos atât pentru taximetrist, cât și pentru client, dar este o practică ilegală, una dintre numoerasele forme de evaziune fiscală.

Un taximetrist din municipiul Buzău, de 33 de ani, a fost amendat cu 1.000 de lei după ce fost prins în timp ce că efectua o cursă fără a avea pornit aparatul de taxat din dotarea mașinii.

Bărbatul a fost depistat de polițiștii de la Serviciul Rutier Buzău în timp ce transporta un tânăr pe ruta Buzău – Pătârlagele fără a avea aparatul de taxat pornit.

Fără aparatul de taxat pornit, este vorba de „piraterie”, spun polițiștii de la Rutieră. Este mai avantajos atât pentru taximetrist, cât și pentru client, dar este o practică ilegală, una dintre numeroasele forme de evaziune fiscală.

Taximetriștii pirat își fac de cap în toate marile orașe ale țării. Polițiștii de la Rutieră anunță că vor desfășura acțiuni de verificare a transportatorilor de persoane și zilele următoare.