VIDEO Sute de participanți la manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri, la Pogoanele

Orașul Pogoanele a fost în mare efervescență cu ocazia manifestărilor dedicate Marii Unirii de la 1 decembrie 1918. Sute de oameni au sărbătorit Ziua Naţională a României chiar în faţa Monumentului Eroilor din centrul localității.

Dragostea de România dar și momentele emoționante dedicate Marii Uniri , au încâlzit sufletele celor care înfruntat un ger năprasnic, ca să aducă un omagiu celor care au făcut posibil actul marii întregiri naționale.

Peste 500 de persoane au venit în centrul localității pentru a sărbători cel mai mare eveniment al romănilor, 100 de ani de la Marea Unire.

După o slujbă sobornicească ținută îîn memoria eroilor din Primul Război Mondial, au urmat discursurile oficialităților locale, care au culminat cu depunerea de coroane de flori la monumentul soldaților pogoneni, căzuți în Marele Război pentru reîntregirea nației române.

De centenar, muzica de sărbătoare a răsunat cu putere în centrul orașului unde zeci de persoane au incins o horă ca-n povești. Participanții au gustat din celebra fasole de 1 decembrie și din vinul fiert, puse la dispoziție de autoritățile locale.

Dansul și muzica populară au continuat până la lăsarea serii.