VIDEO Sute de buzoieni s-au distrat la show-ul oferit de Carla’s Dreams, în prima zi a Târgului de Vară Drăgăica 2022

Este petrecere mare, la Buzău, unde și-a deschis porțile cel mai mare bâlci din țară dar și cel mai longeviv. Târgul Drăgaica îi va ține pe buzoieni tot într-o distracție pentru următoarele două săptămâni.

Cu mic cu mare, mii de oameni au venit în prima zi a Drăgăicii să petreacă la bâlci, dupa ora 16 când a fost permis accesul. Porumbul fiert, gogoșile și vata de zahăr sunt nelipsite din mâinile vizitatorilor.

Terasele învăluite în fumul grătarelor produc munți de mititei și pastramă, cât să sature zeci de mușterii într-o oră.

Oamenii înfulecă din bunătăți în timp ce admiră spectacolul folcloric ori cumpără suveniruri din bazar.

La Drăgaică sunt vânzători de legume și fructe  comercianți cu cu diverse articole iar surprizele vin din orice colț.

Zona centrală este ocupată de tiribombe și comedii care mai de care mai amețitoare și mai colorate. Nu lipsesc tirul cu pușca și aparatele de măsurat forța pumnilor.

Tinerii curajoși au parte de senzaţii tari în maşinăriile concepute special pentru iubitorii de adrenalină. Alții, mai în vârstă, par că se distrează doar privind de pe margine.

Timp de două săptămâni, zeci de artiști consacrați urmează să evolueze pe scena special amenajată în târg.

În seara de deschidere a Drăgăicii a evoaluat Carla-s Dreams urmând ca zielele următoare să încâte auditoriul, Laurențiua Cazan, Cătălin Crișan, Monica Anghel, Mircea Baniciu,  formații ca IRIS sau 3 Sud-Est.

Tot în cadrul Drăgăicii, între 18 și 19 iunie va avea loc o nouă ediție a Festivalului Benone Sinulescu.

Drăgaica este cel mai vechi târg din țară, atestat documentar în secolul al 15-lea. Aici se vindeau produse ale micilor meșteșugari, oamenii se dădeau în scrânciob, beau bragă și mâncau halviță.

Urmărește-ne pe Google News