VIDEO Summit UE, la Buzău. Zeci de oficiali europeni se vor întruni în sălile de ședință ale Consiliului Județean

Timp de două zile, municipiul Buzău va fi, în premieră, gazda unui important eveniment la care vor lua parte înalți responsabili ai Uniunii Europene pe probleme de comerț. În această perioadă, la Consiliul Județean se fac pregătiri pentru ca evenimentul de la sfârșitul lunii să se desfășoare în condiții optime.

De la 1 ianuarie și până pe 31 iunie 2019, România deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. În acest context, țara noastră va fi gazda mai multor întâlniri unde se iau decizii importante la nivel comunitar.

O asemenea reunine va avea loc, în zilele de 30 și 31 mai, în municipiul Buzău, în organizarea Consiliului Județean Buzău. Zeci de oficiali europeni vor discuta, la Buzău, chestiuni privind echilibrarea deciziilor comerciale la nivelul Uniunii Europene.

În această perioadă, la Consiliul Județean se pun la punct ultimele pregătiri pentru ca evenimentul programat la sfârșitul lunii să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Sala de ședințe a fost renovată iar șoseaua Nicolae Bălcescu, pe porțiunea dintre Parcul Crâng și sediul CJ, a fost asfaltată. Totodată, au fost înlocuite lămpile defecte din fața imobilului unde funcționează Consiliului Județean.

În timpul șederii la Buzău, oficialii europeni vor vizita colecțiile Muzeului Județean de Istorie Buzău. Totodată, însoțiți de 20 de elevi buzoieni buni cunoscători de limba engleză și franceză, oaspeții din străinătate vor avea posibilitatea să admire cele mai importante obiective turistice din județ.