VIDEO Substanța care a ucis doi copii în Iași, traficată pe piața neagră de doi buzoieni

Fosfura de aluminiu, substanța care a ucis doi copii din Iași, încă se tranzacționează pe piața neagră. Peste 280 de recipiente care conțineau aproximativ 20 de kilograme de fosfură au fost ridicate în urma perchezițiilor efectuate, marți, în județul Buzău.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Buzău au desfășurat percheziţii la mai multe adrese de pe raza municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat, unde există suspiciunea că se face trafic cu substanțe toxice.

În urma descinderilor, autoritățile au ridicat peste 280 de recipiente care conțineau aproximativ 20 de kilograme de fosfură de aluminiu. Este vorba despre un compus extrem de toxic, folosit de obicei că insecticid pentru recoltele de cereale.

Un bărbat de 39 de ani din Buzău și altul de 46 de ani din localitatea Cernăteşti sunt bănuiți de trafic și vor fi audiați de procurori. Cercetările continuă pentru stabilirea provenienței acestor substanțe.

Polițiștii desfășoară permanent activități pentru evitarea unor situaţii generatoare de risc pentru sănătatea populaţiei, dar şi a mediului.

Legislaţia naţională prevede ca acest tip de substanţe să fie tranzacționate, deţinute, transportate şi utilizate exclusiv de persoane juridice autorizate în acest sens ce deţin competenţele profesionale şi mijloacele de protecţie necesare.