VIDEO Subiecte Română BAC 2018. ”Ne aşteptam mai mult la genul dramatic pentru că nu a mai fost de foarte mult timp”

Proba scrisă la Limba şi Literatura Română, în cadrul examenului de Bacalaureat 2018, a fost programată în centrele de examinare din România în cursul zilei de luni, 25 iunie. Rămâneţi pe adevarul.ro pentru a afla în timp util subiectele la Română BAC şi rezolvarea acestora.

UPDATE La Profilul Real subiectul al treilea a fost din Genul Liric şi au avut de comentat o poezie scrisă de Eminescu sau de Arghezi.

”A fost destul de uşor. Am avut de ales între Eminescu şi Arghezi şi au fost subiecte destul de accesibile”, a spus Andra Ene, de la Colegiul Naţional BP Hasdeu.

”Ne aşteptam mai mult la genul dramatic pentru că nu a mai fost de foarte mult timp, dacă nu mă înşel de prin 2011, 2012”, a spus o elevă din Colegiul Hasdeu la ieşirea din examen.

La Uman candidaţii au avut de ales între Lucian Blaga sau Ion Barbu. ”Subiectele au fost accesibile, mai ales că au fost la alegere. Nu ştiau Lucian Blaga, puteau alege Ion Barbu”, a declarat un profesor de română.

2.796 de elevi din 32 de unităţi de învăţământ liceale sunt repartizaţi în zece centre de examen în judeţul Buzău. Şapte centre sunt în municipiul Buzău, două la Râmnicu Sărat şi unul la Pătârlagele.

Unitatea de învăţământ cu cei mai mulţi elevi înscrişi la Bacalaureat este Colegiul Naţional B.P. Hasdeu, cu 298 de elevi, urmat de Colegiul Naţional Mihai Eminescu, cu 292 de liceeni.

La polul opus sunt liceele tehnologice din comunele Lopătari şi Ruşeţu, care au câte patru elevi înscrişi în examen.