VIDEO Strada care leagă noul pod de la Vadu Pașii cu DJ203 K, în reabilitare. Urmează marea inaugurare a pasajului peste răul Buzău

Calea rutieră care face lăgătura cu noul pod peste râul Buzău se află în plin proces de reabilitare. Strada Orașului va fi asfaltată până săptămâna viitoare, urmând să preia tot traficul rutier de pe noua punte ce traversează răul Buzău. Este ultima etapă înainte de marea deschiderea a noului pod de la Vadu Pașii.

Autoritățile locale au investit în luna iunie în canalizare, rigole de scurgere din beton urmând ca strada să aibă și iluminare cu leduri.

Autoritățile din Vadu Pașii plănuiesc încă de anul trecut reabilitarea Străzii Orașului, care va deveni încă din această vară, una dintre cele mai circulate artere rutiere din localitate.

Drumul către noul pod peste râul Buzău, a costat autoritățile locale, peste 20 de miliarde de lei vechi.

Calea rutieră va îndeplini astfel cele mai înalte standarde, fiind ilumimată cu leduri pe marginea drumului

Lucrările de asfaltare se vor întinde pe o distanță de peste 700 de metri, până la marginea podului.

Pe această porțiune de drum autoritățile locale au reabilitat branșamentele la apă fiind implementat și un sistem de canalizare.

Potrivit noilor estimări, noul pod peste râul Buzău va deveni funcțional peste două săptămâni, este construit cu bani de la Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26.000.000 de lei.