VIDEO Spital privat, amenajat pe structura unui fost restaurant de pe E85. Meniul pacienților va fi bazat pe mâncare vegană

A fost restaurant până în urmă cu doi ani dar, de astăzi, în localul care se află lângă municipiul Buzău, pe drumul național E85, își vor găsi liniștea și tratamentul zeci de bolnavi. A fost inaugurat Spitalul de Boli Cronice şi Îngrijiri Paliative „Medinvest”, investiție privată realizată din fonduri proprii de către cunoscutul medic Paul Costache și soția acestuia.

La inaugurarea Spitalului de Boli Cronice şi Îngrijiri Paliative din Maracineni au participat autoritati, în frunte cu prefectul județului Buzau, Carmen Ichim, dar și oaspeți din domeniul medicinei.

Noua unitate medicală este un proiect sută la sută privat care își propune să sprijine comunitatea locală din Buzău prin servicii medicale la standarde europene.

Are în structura sa 57 de paturi, dintre care 32, pentru boli cronice şi 25, pentru îngrijiri paliative. La acest moment, spitalul are 30 de angajati, medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar. Deocamdată, doar zece paturi sunt bugetate de Casa de Asigurări de Sănătate, pentru celelalte locuri pacientul fiind nevoit să își achite integral spitalizarea.

Spitalul privat este situat pe E85, în localitatea Mărăcineni, fiind amenajat pe structura fostului restaurant Millenium. ”Transformarea a fost absolut radicală. Nu au mai rămas decât câteva elemente de structură. Restul a fost reorganizat, reconsolidat, recompartimentat, adaptat funcțiunii medicale pe care am dat-o. Practic spațiul respectiv a fost doar pretextul de la care am plecat ca să structurăm această instituție”, a declarat medicul Paul Costache.

vlcsnap-2018-05-25-15h49m10s436

”Pacientul mai întâi” este deviza după care se va conduce echipa spitalului privat. Potrivit managerului, pacienții vor beneficia de o îngrijire aparte, bazată nu atât pe medicație cât pe un stil de viață binefăcător. Asigurarea unor meniuri sănătoase și întreținerea stării pozitive de spirit, spune doctorul Costache, vor fi aspecte de bază în raportul cu pacienții.

De menționat că soții Costache mai dețin în Buzău, pe lângă clinica Medinvest, și un restaurant vegan, unde meniurile zilnice nu se abat deloc de la rețetele sugerate de nutriționiști experimentați.

Întreaga aparatură a spitalului este de nouă generație, iar saloanele sunt amenajate la standarde europene. Investiția, una foarte importantă, nu se va încheia aici, spune coordonatorul acestui prioect. În viitor, în vecinătatea spitalului, va fi amenajată o bază de recuperare la cele mai înalte standarde.