VIDEO Sinistrații din blocul zguduit de explozie au rămas fără căldură și curent electric

Sinistrații din blocul în care s-a produs duminică explozia care a distrus șase apartamente dintr-un bloc din Buzău trăiesc în frig, ca afară, și fără lumină. Oamenii se plâng că cei de la gaze și Electrica au venit doar să sisteze serviciile nu să și repare defecțiunile produse în urma deflagrației.

Locatarii blocului afectat de explozia de ieri au început astăzi să își repare prin case stricăciunile. Mulți dintre ei nu au asigurare la apartamente așa că acum sunt nevoiți să scoată bani din buzunar. La etajul al doilea, vecinii de palier ai locatarului în apartamentul căruia s-a produs deflagrația au avut o noapte de coșmar.

Au dormit în frig, la –2 grade Celsius, înghesuiți într-o cameră pentru că geamul celeilalte încăperi a zburat din țâțâni.

O altă vecină retrăiește coșmarul de ieri după ce a făcut atac de panică. Acum însă este nevoită să îndure frigul ca afară și lipsa curentului. Femeia este revoltată că nicio autoritate nu le-a oferit sprijin.

Suflul exploziei a fost atât de puternic încât a distrus ușile de la intrarea în bloc dar și de la alte apartamente și a făcut țăndări ferestrele vecinilor. Oamenii care au avut unde să locuiască temporar și-au pus lacăte pe uși și au plecat. Ceilalți s-au apucat astăzi să înlocuiască ușile sau ferestrele distruse.

Pe de altă parte incendiul care a urmat exploziei a prăjit instalația electrică de la etajul doi și a afectat și instalațiile de gaze. Firma care distribuie gazul a sigilat instalația de distribuție.

Ieri un specialist în construcții a constatat la fața locului că blocul nu are afectată structura de rezistență. Specialiștii de la poliție și ISU nu au stabilit până acum cauza deflagrației însă cel mai probabil explozia s-a produs ca urmare a unei acumulări de gaze de la convectorul folosit la încălzire.