VIDEO Sindicatul polițiștilor europeni, despre șoferița care a rănit un polițist în misiune: ”A încercat să-l omoare”

Europol, sindicatul polițiștilor europeni, a reacționat la scurt timp după producerea accidentului de la Buzău în urma căruia a fost rănit un polițist de la Serviciul Rutier. Agentul principal Adrian Popa a fost lovit de un autoturism pe care-l urmărea, pe motocicletă, pentru că nu a oprit la semnalele acestuia.

”Tupeu fără margini al unei femei de 32 ani care se afla la volanul unui autoturism pe care îl conducea pe străzile din Buzău. După ce un polițist rutier pe motocicletă a efectuat semnalul regulamentar de oprire, femeia a încercat să scape lovindu-i motocicleta care a fost proiectată într-un taxi care circula de pe sensul opus”, scrie Europol pe pagina de Facebook.

Aceștia spun că din înregistrare se poate observa cum femeia pierde pentru scurt timp controlul volanului dar redresează autoturismul și se deplasează în viteză, crezând ca a scăpat după ce vede motocicleta în flăcări.

”Adrian nu se pierde cu firea, îndepărtează curioșii din jurul focului și își anunță colegii despre caracteristicile autoturismului. La scurt timp după mobilizarea echipajelor din teren, femeia este identificată într-o benzinărie, unde probabil se ascundea”, scrie autorul postării.

Femeia de 32 de ani a fost reținută și este acuzată de săvârșirea infracțiunii de “tentativă de omor” și “părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”.

”Îi transmitem sincere felicitări colegului nostru, agent principal de poliție Adrian Popa, pentru modul de intervenție și perseverența de care a dat dovadă și ne bucurăm nespus pentru faptul că nu a suferit vătămări grave”, este mesajul celor din Europol adresat polițistului buzoian.