VIDEO Sensul giratoriu de la Gară se va schimba radical, la toamnă

Autoritățile au dat startul lucrărilor de amenajare a unui sens giratoriu, dar și de reabilitare a străzilor și trotuarelor din zonă.

În această vară, în intersecţia de la Gara CFR din Buzău vor fi realizate două monumente: o locomotivă cu abur, din perioada interbelică, şi un glob pământesc cu o semnificaţie aparte.

”Legat de o semnificaţie aparte, Buzăul este cea mai mare localitate din lume care se află exact la jumătatea distanţei dintre Polul Nord şi Ecuator, adică 5.100 de kilometri şi un pic vizavi de alţi 5.100 de kilometri şi un pic. Este o realitate geografică de care trebuie să fim mândri şi pe care trebuie să o punem în evidenţă şi printr-un mic monument pe care îl vom ridica aici”, a spus primarul Constantin Toma.

Tot în acest an, Primăria va începe reabilitarea străzilor 1 Decembrie 1918, Republicii şi Horticolei, artere intens circulate.

Lucrările de reabilitare a zonei din faţa Gării Buzău sunt executate de către Urbis Serv, societatea de servicii a Primăriei Buzău. Sensul giratoriu din faţa Gării va fi finalizat până la sfârşitul lunii august. Lucrările de amenajare a rondului din faţa Gării costă 1,2 milioane de lei.