VIDEO Se lucrează în ritm accelerat pe șantierul noului pod de la Vadu Pașii

Constructorul noului pod de la Vadu Pașii se pregătește de turnarea ultimelor cofraje de beton de la calea de rulare, după ce temperaturile nocturne au depășit pragul critic de 5 grade Celsius. Acesta era singurul impediment care nu permitea accelerarea lucrărilor, întrucât betonul nu se poate turna în condiții meteo dificile, la temperaturi scăzute.

Deși prima lună a primăverii a fost foarte rece și capricioasă, constructorul noului pod de la Vadu Pașii a reușit să impună un ritm bun de lucru, în această perioada fiind aproape finalizate cofrajele și structura metalică peste care va fi turnat betonul.

Zeci de muncitori profită de vremea extrem de bună din ultimele zile și lucrează în ritm accelerat la calea de rulare.

A început deja turnarea betonului pe ultimele porțiuni ale drumului suspendat, iar până la finalizarea punții propriu zise mai rămân doar 2 sau 3 săptămâni, podul fiind finalizat în proporție de aproape 95 la sută.

Urmează ca noua punte rutieră care traversează râul Buzău să fie conectată cu vechiul drum din localitatea Vadu Pașii, pentru infrastructura rutieră fiind alocate deja sume substanțiale pentru asfaltare și modernizare.

Cel mai optimist scenariu referitor la data când se va putea circula efectiv pe noul pod de la Vadu Pașii , este avansat pentru luna mai, însă dată certă se duce catre luna iunie, fiind luate în calcul și evenimentele neprevăzute.