VIDEO Școala din Săgeata, renovată complet, până la toamnă. Investițiile depăsesc 4 milioane de lei

Aproape 200 de elevi din satul Săgeata vor învăța din această toamnă într-o școală modernă, complet reabilitată. Lucrările de renovare ale școlii din localitate sunt finanțate printr-un proiect PNDL, de peste 4 milioane de lei.

După reabilitare, școala din Săgeata va fi dotată după cele mai înalte standarde în domeniu.

Lucrările de renovare se derulează în ritm alert, pentru ca cel mai târziu la sfârșitul verii să fie finalizate.

Clădirea va avea centrală termică proprie, toalete noi iar sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier.și parchet. ” După finalizarea lucrărilor vom achiziționa mobilier șpecific dar și echipamente moderne pentru dotarea laboratoarelor în funcție de disciplinele care vor fi studiate. Spre exemplu ,laboratorul de informatică va fi dotat cu computere și tehnică ultramodernă , pentru ca actul educațional să se desfăsoare la cele mai înalte standarde” ne-a declarat primarul comunei Săgeata, Sorin Tănase.

Edilul localitățiii a mai spus că reabilitarea școlilor și grădinițelor reprezintă o promisiine făcută încă de la începutul.mandatului.”A fost o dorință expresă a mea.să avem condiții bune de învățământ la Săgeata. Ne vom zbate să asigurăm elevilor o bază materială solidă , mai bună chiar decât cea de la oraș” precizează Sorin Tănaae.

Pe lista investițiilor planificate pentru anul curent, la Săgeata mai apar și alte obiective de interes local. După finalizarea lucrărilor la școala din localitate, vor începe lucrările la o sală de sport, finannțată de CNI.” Anul viitor.sperăm să inaugurăm.și o sală de sport complet funcțională de peste 1 milion de lei. De această investiție vor beneficia peste 300 de elevi din mai multe sate ale localității.Săgeata. Ne vom strădui să finalizăm cât mai repede și această investiție așteptată de toată comunitatea ” a mai adăugat Sorin Tănase.

Sala de sport va fi ridicată chiar lângă școala din Săgeata.