VIDEO S-a dezlănțuit iadul și pe dealurile din Pietroasele și Merei: flăcari uriașe în miez de noapte

La această oră pompierii buzoieni intervin pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii de amploare pe raza comunelor Pietroasele și Merei.

În cele două locații au fost mobilizați peste 50 de salvatori cu 10 autospeciale în sprijin acționând și forte din cadrul Serviciilor voluntare și Ocolului silvic.

La nivelul ISUJ Buzău au fost luate măsuri pentru activarea grupei operative in vederea conducerii și coordonării intervențiilor și suplimentarea personalului prin ridicarea nivelului de alertă.

Având în vedere întinderea mare și zona greu accesibilă, până la acest moment nu a fost estimată o suprafață afectată.

Situația este in dinamică, în funcție de evoluția acesteia sunt pregătite forte suplimentare care sa fie direcționate in zonă.

„Facem mențiunea ca zona de ardere din weekend nu coincide cu zonele pe care se actioneaza la acest moment. Din datele preliminare primite de la fața locului, incendiile de vegetație uscată se manifestă în zona Dobrilești, comuna Merei, zona Dara, comuna Pietroasele, suprafața afectată fiind de aproximativ 30 ha de itiera de foioase și 75 de hectare de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș. De asemenea focul a cuprins și o zonă din satul Nenciulesti, comuna Merei, suprafața afectată fiind de aproximativ 20 ha litieră de pădure.” au precizat reprezentanții ISU Buzău.

Nunai în cursul zilei de marți, pompierii buzoieni au fost solicitați să intervina pentru stingerea a 19 incendii de vegetație uscată.

În week-endul trecut, focul a făcut ravagii în comuna Breaza din județul Buzău, peste 500 de hectare de pădure și vegetație uscată fiind distruse de un incendiu scăpat de sub control.