VIDEO Puntea blestemată care a băgat șase femei în spital. Trei dintre rănite, în stare gravă

O punte pietonală din comuna Tisău s-a rupt în timp ce era traversată de șase femei care veneau de la biserică. Victimele între care și o bătrână de 77 de ani au căzut în apă de la o înălțime de aproximativ cinci metri. Cauza accidentului: au cedat cablurile metalice pe care era suspendată puntea.

Nenorocirea s-a întâmplat la Tisău, în prima parte a zilei. Zgomotul produs de ruperea șufelor metalice și a scândurilor i-a alertat pe câțiva săteni din apropiere. Au sărit imediat în ajutorul celor șase femei căzute în pârâul Tisău, direct pe bolovanii din albie.

Conducerea primăriei a fost cea care a anunțat accidentul la 112. La intervenție au fost direcționate mai multe ambulanțe care au preluat trei femei, iar autospeciala de transport victime multiple de la ISU Buzău a preluat alte trei victime, acestea fiind transportate la spital.

La faţa locului au ajuns şi reprezentanţi ai Poliţiei, care au deschis o anchetă în acest caz. Puntea are o vechime de peste 60 de ani, a fost construită de săteni iar în timp i s-au făcut doar mici reparaţii, superficiale și niciodat la sistemul de susţinere.

După ruperea punții, peste 150 de săteni din cătunul Valea Tisăului au rămas fără legătură cu centrul comunei. Singura cale pe care o mai au la dispoziţie este prin albia pârâului Tisău. Oamenii sunt revoltați pentru că de mult cer să li se facă un pod solid.

Prefectura a dispus tuturor primăriilor să verifice starea punților și podețelor și să investească în consolidarea celor găsite șubrede.