VIDEO Punct mobil de recoltare a sângelui, pe holul Sălii Mari a Consiliului Județean Buzău. Petre Emanoil Neagu: „De sărbători, vă îndemn să alegeți să dăruiți o șansă la viață!”

Angajații Consiliului Județean Buzău au participat la o campanie de donare de sânge organizată chiar în incinta instituției. Întregul demers medical a avut loc pe holul Sălii Mari a Consiliului Județean, unde Centrul de Transfuzii a amenajat un punct mobil de recoltare.

În pragul sărbătorilor de iarnă, funcționarii Consiliului Județean Buzău s-au alăturat Campaniei de donare de sânge, lansată de Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău.

Luni dimineață, de Moș Nicolae, zeci de angajați ai CJ Buzău și din instituțiile subordonate au donat sânge, demers necesar pentru salvarea vieților unor oameni aflați în suferință.

Decorul în care a avut loc donarea de sânge a fost unul inedit, paturile de recoltare fiind amplasate lângă un brad de Crăciun și un șemineu decorat în mod specific sărbătorilor de iarnă.

„Știu că a devenit clișeic <să fim mai buni măcar de sărbători>, dar pentru a dona sânge <măcar de sărbători> devine totul și oferă o șansă la viață atât de multor oameni. Așa că anul acesta, de sărbători, vă îndemn să alegeți să dăruiți o șansă la viață”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău.

De câțiva ani, numărul donatorilor de sânge este în continuă scădere. De aceea, Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău a decis organizarea de caravane mobile în toate colțurile județului, la instituții publice și private.

În ultimul an, mai puțin de 2 la sută dintre locuitorii județului Buzău se află pe lista persoanelor care au donat sânge.

Urmărește-ne pe Google News