VIDEO Protest vocal la Buzău față de restricțiile generate de criza Covid-19

Peste 60 de persoane au participat luni după amiaza la Buzău, la un protest împotriva măsurilor restrictive impuse de autorități, pe perioada stării de alertă.

Protestatarii au scandat inițial în fața Prefecturii din Buzău însă după nici 2 ore , mittingul s-a mutat în fața Palatului Comunal.

Timp de aproape 2 ore protestatarii au strigat lozinci împotriva guvernanților, dar și împotriva purtării măștilor pe perioada pandemiei de Covid-19.” Protestăm împotriva acestor restricții.Ne vrem înapoi toate drepturile care sunt scrise în Constituția României. Protestăm pentru dreptul nostru de a avea libertate de mișcare, pentru dreptul copiilor la educație.” a declarat Elena Neguț, unul dintre liderii AUR de la Buzău.

Protestatarii au declarat că nu cred în statisticile alarmante.furnizate de autorități în ultimele zile, srrigând în cor că spitalele sunt goale, iar cazurile grave care aproape că au îngenuncheat sistemul sanitar din România, sunt doar invenții din „statistici falsificate”.

Protestul s-a derulat fără incidente majore, forțele de ordine nefiind nevoite să intervenă, deși s-a făcut apel în mai multe rânduri pentru respectarea distanțării sociale.


Nimeni nu a fost amendat deși mulți dintre protestatari nu purtau măști și făceau apel ca și alți participanți să renunțe la această măsură obligatorie de protecție.

Mitingul la care au participat simpatizanți AUR dar și grupuri de tineri s-a terminat înainte de ora 20, după ce protestatarii au plecat în marș pe Bulevardul Unirii.